Streaming audio bij Sound Gallery – 3, 4 en 5 Maart

18 februari 2011

Op uitnodiging van Sound Gallery laten we je van donderdag 3 tot en met zaterdag 5 maart graag kennismaken met alle aspecten van streaming audio. Vanaf de eerste dag volgen wij deze ontwikkelingen en laten u graag met het Sound Gallery team zien en horen wat de voordelen zijn:  

 • sla je muziek digitaal op en creëer ruimte;
 • al je muziek overal in huis beluisteren;
 • muziek die je al jaren in huis hebt opnieuw ontdekken;
 • al je albums razendsnel beschikbaar;
 • maak je keuzes met een touchscreen zoals bijvoorbeeld je iPod of iPad;
 • stel je eigen playlists samen;
 • je collectie doorzoeken en sorteren op artiest, genre of andere criteria;
 • … en nog veel meer!

We vertellen je uitgebreid over muziekservers, multi-roomsystemen, digitaal naar analoog conversie en andere onderwerpen, en we laten je zien hoe je optimaal van streaming audio kunt genieten. Natuurlijk is alles ook te beluisteren, in verschillende prijsklassen, van onder meer Olive, Arcam, Tivoli Audio, Wadia en Ayre. Ook laten we zien wat de beste manier is om je favoriete muziek op je computer of een externe harde schijf vast te leggen. Onderaan dit bericht vind je een opsomming van de specifieke producten die tijdens de show te beluisteren zijn.

We nodigen je graag uit om deze nieuwe manier van muziekbeleving live mee te komen maken. We zijn er alle drie de dagen van 10:00 tot 18:00 uur.

Je bent van harte welkom om uitgebreid kennis te maken met de volgende producten:

 • Q-Sonix Q-205 muziekserver
 • De gehele Olive Muziekserver collectie inclusief audiofiele 06HD
 • Wilson Audio Sasha en Sophia 3
 • Mark Levinson No 532H eindversterker en No 326S voorversterker
 • Artora
 • Ayre
 • Arcam rDac en rCube
 • en nog veel meer…
Noorderstationsstraat 53
9716 AR Groningen

T 050 – 577 54 49
F 050 – 571 02 10
E info@soundgallery.nl

Tivoli Audio iPAL Collectie

17 februari 2011

De eerste sneeuwklokjes zijn gesignaleerd, het wordt met de dag eerder licht en de thermometer gaf alweer een graad of twaalf aan. Nog even, lijkt het, en we zitten weer buiten. Een prima moment dus voor een kleurrijke uitbreiding van de iPAL collectie, waar Tivoli Audio de frisse Silver/Green en Silver/Blue edities aan toevoegde. Samen met de Silver/Black, de Silver/Yellow, de Silver/Red en de Silver/White telt de serie nu dus zes, stuk voor stuk even aantrekkelijk ogende uitvoeringen. De iPAL kost 249 euro.Met z’n accu en z’n spatwaterdichte behuizing kan de iPAL ook prima mee naar buiten, en dan komt de bijpassende iPAL Bag uitstekend van pas. De van duurzaam canvas vervaardigde draagtas heeft een doorzichtig front zodat de kleurrijke iPAL altijd in het zicht blijft. Een eenvoudig los te nemen zijvakje biedt ruimte voor een iPod of iPhone. Het doordachte ontwerp heeft verder natuurlijk een opening voor de FM-antenne, en de lengte van de comfortabele schouderband is makkelijk te verstellen. De draagtas kost 35 euro. Tivoli Audio is klaar voor de zomer!Voor meer informatie over de iPALs, de draagtas en de rest van de Tivoli Audio collectie kunt u ons natuurlijk altijd even bellen. We horen graag van u.

Studio Alkmaar audioshow – 19 en 20 Februari

10 februari 2011

Drie audio systemen, meerdere streaming oplossingen.

Tijdens de Audio Show van Studio Alkmaar laat Audiac U met een drietal systemen horen dat muziekservers klankmatig zeer goed presteren en dat Olive en Qsonix daar een extra dimensie aan toevoegen.

Met het eerste systeem presenteren wij u het mooiste wat wij u kunnen bieden op het gebied van audio streaming. De Olive 06HD, Q-Sonix Q205 “met Wadia’s digitale output” en Mark Levinson versterking in combinatie met de Wilson Audio Sophia 3.

Een kwartslag gedraaid maakt u kennis met de Olive 04HD die haar signaal laat versterken door de Cyrus DAC XP+ en Mono X300 combinatie. De Revel Ultima Studio 2 doet de rest!

Dat streaming audio betaalbaar en uiterst muzikaal kan zijn bewijst de Olive 3HD met de Arcam A38 en Revel M22. Naast de geluidskwaliteit speelt het gebruiksgemak een belangrijke rol. Daarom zorgt Audiac er voor dat u alle systemen en streaming oplossingen tijdens de Studio Alkmaar AZ show ook zelf kan ervaren. Nieuwsgierig? We zien u graag op 19 of 20 Februari.

Datum: Zaterdag 19 en Zondag 20 februari 2011

Openingstijden show: Open van 10.30 – 18.00 uur.
Toegangsprijs: Gratis.
Locatie: Stadion voetbalclub AZ ALKMAAR  Website Studio Alkmaar show : KLIKHIER

Introductie Arcam AVR400 homecinema-receiver

4 februari 2011

 

Niet meer dan twee maanden na de introductie van de BPD100 blurayspeler kunnen we u nog meer goed Arcam-nieuws brengen. Het researchteam van de Britse fabrikant heeft kans gezien om de in de AVR600 receiver en de AV888 processor toegepaste technologie voor een nog breder publiek toegankelijk te maken. Het resultaat, de Arcam AVR400, is een even perfecte als betaalbare homecinema-receiver voor film- en muziekliefhebbers.

Alle Arcam homecinema-receivers bieden compromisloze muzikaliteit, en ook de nieuwe AVR400 zet de maatstaf in zijn klasse. Om te beginnen biedt hij tal van praktische features. De receiver kan de meest recente audioformaten aan, waaronder Dolby TrueHD en DTS Master Audio, en hij is geheel klaar voor een breed scala aan op usb-sticks en netwerksystemen opgeslagen muziekbestanden. De tuner van de AVR400 geeft gebruikers toegang tot DAB-, FM- en middengolfstations, en met de geïntegreerde internetradio zijn duizenden radiostations te beluisteren.

De videoprestaties van de AVR400 staan op hoog niveau, ongeacht de gebruikte bron. De Torino videoprocessor ondersteunt alle resoluties en formaten, inclusief 3D pass-through. Ook is de nieuwe receiver een perfecte match voor de jongste generatie tv’s met ingebouwde digitale tv en internet-tv-ontvangers. Bovendien leveren het uitgekiende voedingscircuit en de krachtige versterkerschakeling (7x 90 Watt) muzikale prestaties waar veel stereoversterkers jaloers op kunnen zijn.

In woonkamers is de receiver net zo op z’n plaats als in homecinema’s, waar hij eenvoudig in bestaande of nieuwe installaties geïntegreerd kan worden. En met een standby-verbruik van niet meer dan een halve watt combineert de AVR400 een milieuvriendelijke basis met het gemak van een installatie die ook op afstand te activeren is.

De AVR400, een perfecte partner voor de BPD100, is er in zwart en zilver. De AVR400 is vanaf 10 februari leverbaar en de adviesverkoopprijs bedraagt 2.199,- euro.