Skip to main content

Introductie Arcam AVR400 homecinema-receiver

 

Niet meer dan twee maanden na de introductie van de BPD100 blurayspeler kunnen we u nog meer goed Arcam-nieuws brengen. Het researchteam van de Britse fabrikant heeft kans gezien om de in de AVR600 receiver en de AV888 processor toegepaste technologie voor een nog breder publiek toegankelijk te maken. Het resultaat, de Arcam AVR400, is een even perfecte als betaalbare homecinema-receiver voor film- en muziekliefhebbers.

Alle Arcam homecinema-receivers bieden compromisloze muzikaliteit, en ook de nieuwe AVR400 zet de maatstaf in zijn klasse. Om te beginnen biedt hij tal van praktische features. De receiver kan de meest recente audioformaten aan, waaronder Dolby TrueHD en DTS Master Audio, en hij is geheel klaar voor een breed scala aan op usb-sticks en netwerksystemen opgeslagen muziekbestanden. De tuner van de AVR400 geeft gebruikers toegang tot DAB-, FM- en middengolfstations, en met de geïntegreerde internetradio zijn duizenden radiostations te beluisteren.

De videoprestaties van de AVR400 staan op hoog niveau, ongeacht de gebruikte bron. De Torino videoprocessor ondersteunt alle resoluties en formaten, inclusief 3D pass-through. Ook is de nieuwe receiver een perfecte match voor de jongste generatie tv’s met ingebouwde digitale tv en internet-tv-ontvangers. Bovendien leveren het uitgekiende voedingscircuit en de krachtige versterkerschakeling (7x 90 Watt) muzikale prestaties waar veel stereoversterkers jaloers op kunnen zijn.

In woonkamers is de receiver net zo op z’n plaats als in homecinema’s, waar hij eenvoudig in bestaande of nieuwe installaties geïntegreerd kan worden. En met een standby-verbruik van niet meer dan een halve watt combineert de AVR400 een milieuvriendelijke basis met het gemak van een installatie die ook op afstand te activeren is.

De AVR400, een perfecte partner voor de BPD100, is er in zwart en zilver. De AVR400 is vanaf 10 februari leverbaar en de adviesverkoopprijs bedraagt 2.199,- euro.

Geef een reactie