Skip to main content

McIntosh, Arcam en Sonus faber stelen de show bij iEar’

Op 5 en 6 november vindt in het Willem II stadion in Tilburg de Audio Show iEar’ 2016 plaats en zijn wij van de partij met een aantal producten die je niet mag missen! Een topsysteem van McIntosh, de stereo receiver SR250 van Arcam en de luidsprekers van Sonus faber. Luisteren naar deze bijzondere producten kun je in ruimte N2 op de eerste verdieping en meer informatie is te verkrijgen in ruimte S3 op de tweede verdieping.

McIntosh – Legendary Performance

Met haar oprichting in 1949 heeft McIntosh Laboratory de langste historie in de ontwikkeling en productie van gerenommeerde audioproducten. In Binghamton worden nog steeds alle producten met de herkenbare en iconische Blue Power Output meters met de hand gemaakt. Zelfs het chassis en het glazen front worden hier gemaakt en kunnen nu nog voor bijna elk model opnieuw worden geleverd. Ook heeft McIntosh zijn eigen engineering en design team dat nieuwe technologieën ontwikkelt voor alle productcategorieën zoals Sentry Monitor™, Power Guard© en Output Autoformers. Met name de Output Autoformers zijn kenmerkend voor McIntosh en bestaan uit een speciale transformator voor de luidsprekeraansluiting waardoor elk type luidspreker kan worden aangesloten zonder dat het geleverde vermogen wijzigt. Bij McIntosh krijg je altijd de ‘Power you paid for’.

Tijdens de Audio Show iEar’ zullen wij je laten wegdromen bij een McIntosh topsysteem met de C1100 voorversterker en de MC1.2kW eindversterkers, met Output Autoformers, 1.200 Watt per kanaal!

arcam-sr250-style2-small-iear

Arcam – Bringing Music and Movies to Life

 Arcam bestaat om één simpele reden: de best mogelijke geluidskwaliteit in het leven brengen van mensen, zowel voor muziek als film. Opgericht door twee ingenieursstudenten met een passie voor muziek en elektronica in 1976 heeft Arcam haar basis net buiten de beroemde universiteitsstad Cambridge. Arcam heeft 40 jaar ervaring met het ontwikkelen en bouwen van versterkers. Afstammelingen van de A60 versterker waarmee het bedrijf is begonnen. Arcam is boven alles een bedrijf van muziekliefhebbers. Maar Arcam test en experimenteert ook op een rigoureuze wetenschappelijk wijze. Zij stelt dat ‘we measure what we treasure‘ en is ervan overtuigd dat betere technische resultaten leiden tot een betere muzikale ervaring. Dat hoor je!

Tijdens de Audio Show iEar’ show zullen wij jouw muzikale ervaring verrijken met de combinatie van Arcam’s kennis in stereo en AV middels de SR250 stereo-receiver.

sonusfaber_olympica_lavorazione_100 - iear

Sonus faber – Artisan craftmanship combined with technology

De fabriek van Sonus faber in het Italiaanse Vicenza ademt de sfeer uit van de ambachtelijk handgemaakte luidsprekers. Houten kasten, gelooid leer, en een grote groep mensen die met trots elk individueel product assembleren. Maar niet alleen de ambacht kenmerkt de Sonus faber luidsprekers. Ook de technologische vernieuwingen die vaak doorsijpelen van de toplijnen Reference en Homage, naar de lijnen daaronder.

Voor de Audio Show iEar’ gaan wij jou in ieder geval een Olympica III op de Arcam SR250 laten beleven en is het nog een verassing welke luidspreker te beluisteren is in combinatie met het grote McIntosh systeem.

Meer praktische informatie over de Audio Show iEar’ 2016 kun je vinden op de show website.

iear_audio_show_2016_webbanner_1156x400