Arcam

arcam-avr750-hires-4lowresArcam FMJ A19: Serious Audiophile-Grade Hi-fi Stereo Amplifierarcam rblink

De eerste, in 1972 gebouwde Arcam versterker had een geplande productie van vijftig stuks. Het werden er dertigduizend – en de meeste A60’s spelen nog steeds! In de jaren die volgden, groeide Arcam uit tot grootste Engelse versterkerfabrikant en werd het bedrijf de grootste leverancier van versterkers en cd-spelers op hun eigen, altijd kritische thuismarkt. Tegelijkertijd exporteert Arcam naar meer dan vijftig landen.

Arcam heeft zich altijd ten doel gesteld om topkwaliteit voor iedereen bereikbaar te maken. Met dat ideaal voor ogen ontwikkelden de Engelse bouwers een voor een dergelijk gespecialiseerd bedrijf ongekend groot assortiment met apparatuur voor veeleisende muziek- en filmliefhebbers.

Arcam – ontwikkeld in eigen huis

Anders dan veel andere bedrijven in dit segment, ontwikkelt Arcam veel producten geheel in eigen huis. Zo was zij de eerste Britse producent die een cd-speler bouwde zonder gebruik te maken van componenten van derden. De afgelopen jaren heeft het ontwerpteam van Arcam ook meermaals bewezen dat functionaliteit en geluidskwaliteit prima samen kunnen gaan. De AVR surround receivers zijn hier een goed voorbeeld van, net als de compacte Solo Mini. Beide producten werden overladen met juichende recensies in de internationale audiobladen. De AVR maakt deel uit van de hoogwaardige FMJ serie; de Solo hoort thuis in een reeks die ook  eigen luidsprekers, een compact thuisbioscoopsysteem en een aptX BlueTooth ontvanger omvat.

Lauweren

Een bijzondere prestatie voor een fabrikant, maar geen reden om op de welverdiende lauweren te gaan rusten. Na de AVR600 verscheen inmiddels de ijzersterke AVR750 met 3D en 4K UltraHD en is er een bijpassende unidisc speler (CD,SACD, DVD, Blu-Ray), de UDP411 met 3D, audio- en videostreaming. Een speler die uw cd’s even briljant zal weergeven als uw blu-ray films. Vanzelfsprekend? Zeker niet. Maar voor Arcam biedt dat een uitdaging die ze met plezier aangaan, zoals u zult kunnen zien en horen. Arcam – Bringing music and movies to life.

Arcam gelauwerd

avtech-award-avr750Arcam heeft maar liefst twee belangrijke prijzen in de wacht weten te slepen in een zeer sterk bezet veld van de What Hifi Awards 2013 in het Verenigd Koninkrijk. Zo heeft de Arcam FMJA19 geïntegreerde versterker die naar keuze digitaal op maat te maken is, de prijs gewonnen van Product of the Year in de klasse stereo versterkers.  Op vergelijkbare wijze is de Arcam irDAC Product of the Year geworden in de klasse digitaal analoog converters en is de AVR750 gekroond tot Best High-End AV Receiver.

Bij het inruilen van je oude AV receiver – van elk willekeurig merk en bouwjaar – tegen een nieuwe Arcam AVR450, AVR750 of AV950, krijg je tot en met 28 februari 2015 een inruilwaarde ter hoogte van 20% van de advies verkoopprijs van de nieuw aangeschaft Arcam receiver. Dit betekent €580 retour voor je oude AV receiver bij aankoop van een AVR450, €1.000 bij aankoop van een AVR750 en €1.500 bij aankoop van een AV950. De ingeruilde AV receiver moet uiteraard bij je Arcam dealer worden achtergelaten.

Nieuw in 2015

Het jaar 2014 stond voor Arcam in het teken van vele nieuwe product introducties.  Zo is in begin van het jaar de miniBlink op de markt gebracht – een draagbare aptX BlueTooth onvanger met USB voeding – en vulde de AV950 als hoogwaardige AV processor de nieuwe AVR lijn van Arcam aan. Maar daar bleef het niet bij want in 2014 werden ook de nieuwe geïntegreerde versterkers A49 en A39, de nieuwe voorversterker C49 en de nieuwe stereo eindversterker (mono te schakelen) geïntroduceerd.  Zowel de A49 als ook de A39 zijn gebaseerd op de class-G technologie die ook  in de AVR750 is gebruikt. In de A49 betekent dit tot 50Watt pure class-A en in de A39 tot 20W! Hier vindt u meer informatie over de verschillende versterker technologieën inclusief meer informatie over de class-G technologie.

Tot slot bracht Arcam in 2014 ook twee nieuwe bronnen op de markt brengen, de UDP411 – een universele disc speler inclusief audio- en videostreaming – en de CDS27 als opvolger van de geliefde CD17 en voorzien van streaming audio. Meer informatie over deze nieuwe producten is hier te vinden.

Arcam 49 serie en UDP411           arcam-miniblink-webres-02
C49, P49 (mono), D33 en UDP411                                      MiniBlink

In 2015 is er nog meer nieuws van Arcam te verwachten: een gloednieuwe reeks aan Arcam Solo producten. Zo werd begin 2015 reeds de Arcam Solo Soundbar inclusief draadloze Subwoofer geïntroduceerd.  In het derde kwartaal van 2015 zullen we de nieuwe Solo Movie inclusief BluRay, audio- en videostreaming als ook de nieuwe Solo Music inclusief HDMI switching introduceren. De Solo Movie verwachten we begin oktober en heeft een advies verkoopprijs van €2.899. De Solo Music bereikt begin november de Arcam dealers en heeft een advies verkoopprijs van €2.199.

 

Meer informatie over het uitgebreide productassortiment van Arcam vindt u in onze Arcam prijslijst of kunt u terecht op de website van Arcam