Skip to main content

Arcam

De eerste, in 1972 gebouwde Arcam versterker had een geplande productie van vijftig stuks. Het werden er dertigduizend – en de meeste A60’s spelen nog steeds! In de jaren die volgden, groeide Arcam uit tot grootste Engelse versterkerfabrikant en werd het bedrijf de grootste leverancier van versterkers en cd-spelers op hun eigen, altijd kritische thuismarkt. Tegelijkertijd exporteert Arcam naar meer dan vijftig landen.

Arcam heeft zich altijd ten doel gesteld om topkwaliteit voor iedereen bereikbaar te maken. Met dat ideaal voor ogen ontwikkelden de Engelse bouwers een voor een dergelijk gespecialiseerd bedrijf ongekend groot assortiment met apparatuur voor veeleisende muziek- en filmliefhebbers.

Arcam – ontwikkeld in eigen huis

Anders dan veel andere bedrijven in dit segment, ontwikkelt Arcam veel producten geheel in eigen huis. Zo was zij de eerste Britse producent die een cd-speler bouwde zonder gebruik te maken van componenten van derden. De afgelopen jaren heeft het ontwerpteam van Arcam ook meermaals bewezen dat functionaliteit en geluidskwaliteit prima samen kunnen gaan. De AVR surround receivers zijn hier een goed voorbeeld van, net als de compacte Solo producten. Beide productlijnen werden overladen met juichende recensies in de internationale audiobladen. De AVR maakt deel uit van de hoogwaardige FMJ serie; de Solo hoort thuis in een reeks die ook eigen luidsprekers, een compact thuisbioscoopsysteem en een aptX BlueTooth ontvanger omvat.

Een bijzondere prestatie voor een fabrikant, maar geen reden om op de welverdiende lauweren te gaan rusten. Na de AVR600 verscheen de ijzersterke AVR750 met 3D en 4K UltraHD en is er een bijpassende unidisc speler (CD,SACD, DVD, Blu-Ray), de UDP411 met 3D, audio- en videostreaming. Een speler die uw cd’s even briljant zal weergeven als uw blu-ray films. Vanzelfsprekend? Zeker niet. Maar voor Arcam biedt dat een uitdaging die ze met plezier aangaan, zoals u zult kunnen zien en horen. Arcam – Bringing music and movies to life.

Arcam gelauwerd

avtech-award-avr750Arcam heeft maar liefst twee belangrijke prijzen in de wacht weten te slepen in een zeer sterk bezet veld van de What Hifi Awards 2013 in het Verenigd Koninkrijk. Zo heeft de Arcam FMJA19 geïntegreerde versterker die naar keuze digitaal op maat te maken is, de prijs gewonnen van Product of the Year in de klasse stereo versterkers.  Op vergelijkbare wijze is de Arcam irDAC Product of the Year geworden in de klasse digitaal analoog converters en is de AVR750 gekroond tot Best High-End AV Receiver.

Nieuw in 2015 en 2016

In 2014 werden de nieuwe geïntegreerde versterkers A49 en A39, de nieuwe voorversterker C49 en de nieuwe stereo eindversterker (mono te schakelen) geïntroduceerd.  Zowel de A49 als ook de A39 zijn gebaseerd op de class-G technologie die ook  in de AVR750 is gebruikt. In de A49 betekent dit tot 50Watt pure class-A en in de A39 tot 20W! Op onze In Detail pagina vind je meer informatie over de verschillende versterker technologieën inclusief meer informatie over de class-G technologie. Medio 2015 kwam daar de A29 bij die daarmee de compactste class-G versterker van Arcam werd.

In dezelfde periode bracht Arcam ook twee nieuwe bronnen op de markt, de UDP411 – een universele disc speler inclusief audio- en videostreaming – en de CDS27 als opvolger van de geliefde CD17 en voorzien van streaming audio. Meer informatie over deze nieuwe producten is hier te vinden.

Verder bouwend op het gelauwerde AV platform heeft Arcam medio 2015 zijn receivers ge-upgrade naar de nieuwste standaarden inclusief Dolby Atmos (en via een software upgrade ook DTS:X), de laatste HDMI en HDCP standaard en Dirac Live Room EQ.  Twee 7.1.4 AV receivers, de AVR550 en AVR850 en daarnaast nu ook een 2.1 stereo receiver (SR250) voor wie met twee luidsprekers en een subwoofer genoegen neemt maar wel tot zeven HDMI bronnen kan aansluiten en Room Equalization kan toepassen.

          Arcam of Cambridge FMJ Series: Reference Class Hi-Fi Components - www.arcam.co.uk - PR by Robert Follis Associates @ pr@robfollis.com
Solo Music met Muso luidsprekers                                   A29 & CDS27

In 2016 is er nog meer nieuws van Arcam te verwachten: een gloednieuwe reeks aan Arcam Solo producten. Begin 2015 werd reeds de Arcam Solo Soundbar inclusief draadloze Subwoofer geïntroduceerd.  In het eerste kwartaal van 2016 hebben we de nieuwe Solo Movie inclusief BluRay, audio- en videostreaming als ook de nieuwe Solo Music inclusief HDMI switching geïntroduceerd. De Solo Movie heeft een advies verkoopprijs van €2.899 en de Solo Music van €2.199. Wil je meer weten over de Solo Movie of Music? Lees dan het verslag op hifi.nl.

 

Nog meer nieuws in 2016? Jazeker. De zeer gewilde irDAC heeft in april 2016 zijn waardige opvolger gevonden in de irDAC-II die een ESS Sabre DAC chip aan boord heeft, DSD via USB ondersteunt en over een analoge volumeregeling beschikt. Daarnaast is de rSerie in augustus 2016 uitgebreid met de rHead, een hoogwaardige hoofdtelefoonversterker voor iedereen die zich graag wil afzonderen voor zijn geliefde muziek.  In het najaar van 2016 verwachten wij ook nog de Solo Movie 2.1, de P429 4-kanaals eindversterker, de AVR390 als opvolger van de AVR380 en de nieuwe Muso luidspreker.

Meer informatie over het uitgebreide productassortiment van Arcam vindt u in onze Arcam prijslijst of kunt u terecht op de website van Arcam