Arcam

arcam-avr750-hires-4lowresArcam FMJ A19: Serious Audiophile-Grade Hi-fi Stereo Amplifierarcam rblink

De eerste, in 1972 gebouwde Arcam versterker had een geplande productie van vijftig stuks. Het werden er dertigduizend – en de meeste A60’s spelen nog steeds! In de jaren die volgden, groeide Arcam uit tot grootste Engelse versterkerfabrikant en werd het bedrijf de grootste leverancier van versterkers en cd-spelers op hun eigen, altijd kritische thuismarkt. Tegelijkertijd exporteert Arcam naar meer dan vijftig landen.

Arcam heeft zich altijd ten doel gesteld om topkwaliteit voor iedereen bereikbaar te maken. Met dat ideaal voor ogen ontwikkelden de Engelse bouwers een voor een dergelijk gespecialiseerd bedrijf ongekend groot assortiment met apparatuur voor veeleisende muziek- en filmliefhebbers.

Arcam – ontwikkeld in eigen huis

Anders dan veel andere bedrijven in dit segment, ontwikkelt Arcam veel producten geheel in eigen huis. Zo was zij de eerste Britse producent die een cd-speler bouwde zonder gebruik te maken van componenten van derden. De afgelopen jaren heeft het ontwerpteam van Arcam ook meermaals bewezen dat functionaliteit en geluidskwaliteit prima samen kunnen gaan. De AVR surround receivers zijn hier een goed voorbeeld van, net als de compacte Solo Mini. Beide producten werden overladen met juichende recensies in de internationale audiobladen. De AVR maakt deel uit van de hoogwaardige FMJ serie; de Solo hoort thuis in een reeks die ook  eigen luidsprekers, een compact thuisbioscoopsysteem en een iPod Dock of aptX BlueTooth ontvanger omvat.

Lauweren

Een bijzondere prestatie voor een fabrikant, maar geen reden om op de welverdiende lauweren te gaan rusten. Na de AVR600 verscheen inmiddels de ijzersterke AVR750 met 3D en 4K UltraHD en is er een bijpassende Blu-Ray speler, de BDP300 met 3D. Een speler die uw cd’s even briljant zal weergeven als uw blu-ray films. Vanzelfsprekend? Zeker niet. Maar voor Arcam biedt dat een uitdaging die ze met plezier aangaan, zoals u zult kunnen zien en horen. Arcam – Bringing music and movies to life.

Arcam gelauwerd

avtech-award-avr750Arcam heeft maar liefst twee belangrijke prijzen in de wacht weten te slepen in een zeer sterk bezet veld van de What Hifi Awards 2013 in het Verenigd Koninkrijk. Zo heeft de Arcam FMJA19 geïntegreerde versterker die naar keuze digitaal op maat te maken is, de prijs gewonnen van Product of the Year in de klasse stereo versterkers.  Op vergelijkbare wijze is de Arcam irDAC Product of the Year geworden in de klasse digitaal analoog converters en is de AVR750 gekroond tot Best High-End AV Receiver.

Meer informatie over het uitgebreide productassortiment van Arcam vindt u in onze Arcam prijslijst of kunt u terecht op de website van Arcam