Skip to main content

Audio Research

Met haar oprichting in 1970 is Audio Research één van grondleggers van de Amerikaanse Hifi industrie. De filosofie die ten grondslag ligt aan het eerste ontwerp is nog altijd voelbaar binnen het inmiddels ruim 50 man sterke bedrijf – het verleggen van grenzen binnen de state-of-the-art in muziekreproductie.

Met een uitgebreid assortiment van High Definition audiocomponenten, uitgerust met kenmerkende industriële uitstraling, vertaalt Audio Research elk muziekstuk naar een magische belevenis. Trouw aan haar origine met de beste buizentechniek en altijd in dienst van de muziek. Bij Audio Research betekent dat een grootse, open klank die ver buiten de fysieke grenzen van de ruimte waarin jij je bevindt, bereikt.

Naast de voortreffelijke klank is Audio Research terecht ook trots producten te ontwikkelen die hun klankmatige schoonheid jarenlang vast weten te houden. De buizenversterkers zijn ongekend stabiel en modellen van de eerste levensjaren kunnen vandaag de dag nog steeds probleemloos voor service aangeboden worden. Zij omschrijft haar producten dan ook het liefst als werkpaarden, geen museumstukken.  Dat werk verrichten ze met groot plezier en fascinerende energie.

Het Audio Research productportfolio bestaat uit vier lijnen.  Een lijn van traditionele producten zoals de CD6, de SP20 voortrap en de VSi75 geïntegreerde versterker, de tijdens de High-End München 2016 geïntroduceerde Foundation Series (verkrijgbaar vanaf september 2016), de Reference Series en tot slot de Galileo Series.

Audio Research Foundation Series

De Foundation Series  zijn qua ontwerp filosofie gebaseerd op de Reference Series en alleen daar waar het, muzikaal gezien, echt mogelijk was heeft Audio Research getracht de productie- en materiaalkosten te reduceren om zo een ongeëvenaarde prijs-prestatie verhouding te kunnen realiseren. De LS28, PH9 en DAC9 zijn weliswaar de opvolgers van de LS27, PH8 en DAC8 maar streven hun illustere voorgangers klankmatig en in design voorbij.  Met de Foundation Series heeft Audio Research een nieuw fundament gelegd voor een reeks producten die iedere muziekliefhebber zal verbazen. Lees meer over de nieuwe Audio Research Foundation Series in het persbericht.

Reference Series

De Reference lijn zet uiteraard de toon voor het gehele productportfolio en de in de Reference lijn gebruikte (vernieuwende) technieken worden toegepast in de andere lijnen.  De Reference lijn biedt de ware genieter van muziek de mogelijkheid om van alle  mogelijke muziekdragers gebruik te maken. Vinyl, CD of streaming van een NAS of computer? Het is allemaal mogelijk.  De vinyl liefhebber kan zijn draaitafel optimaal laten klinken met één van de twee phonotrappen, de REF CD9 haalt het beste uit een CD en de REF DAC kan dankzij zijn zeer uitgebreide keuze aan digitale inputs – inclusief USB en Ethernet (bekabeld en draadloos) – en de met een App bedienbare streaming client bijna alle digitaal opgeslagen muziek op hoog niveau weergeven.

De versterking in de Reference lijn bestaat uit twee voorversterkers, de in 2015 geïntroduceerde REF6 en de REF10, twee stereo eindversterkers en twee mono eindversterkers.  Alle versterkers zijn gebaseerd op de laatste buizentechniek van Audio Research en alle eindversterkers zijn uitgerust, of kunnen worden uitgerust met de KT150 buis.

 

Galileo Series

In 2014 heeft Audio Research de nieuwe Galileo lijn geïntroduceerd die technisch gebaseerd is op de Reference lijn maar qua uiterlijk een brug slaat naar de allereerste Audio Research producten in een hedendaags jasje.  Daarmee zal zij aantonen dat goed klinkende audioproducten er ook fraai uit kunnen zien! De video hieronder bevat de wereldwijde aankondiging van de Galileo lijn tijdens de High End in München 2014. De Galileo serie bestaat uit de in 2014 geïntroduceerde GSPre en GS150 voor/eind combinatie en de GSi75 geïntegreerde versterker met digitale inputs waaronder een USB input met DSD ondersteuning.

Een volledig overzicht van alle beschikbare modellen vind je in de Audio Research prijslijst. Meer (technische) informatie over de producten vind je op de website van Audio Research. Audio Research dealers in de BeNeLux vind je via onze dealer locator