Cyrus

 

Engeland heeft een langdurige traditie in het bouwen van uitstekende hifi-apparatuur. Een traditie die vooruitgang overigens geenszins in de weg staat, zoals Cyrus telkens weer laat zien. De Britse bouwers onderscheiden zich al vanaf dag 1 met een heel herkenbaar uiterlijk: de gegoten en met de hand afgewerkte magnesium behuizingen zijn half zo breed als normaal. Dat maakt Cyrus apparatuur vaak aanzienlijk makkelijker te plaatsen. Bovendien neemt een set zo visueel veel minder ruimte in. Ook op technisch vlak weet Cyrus zich te onderscheiden. Een uitstekend voorbeeld is de in eigen huis ontwikkelde Servo Evolution software die voor een hoorbare betere aftasting van uw cd’s zorgt.

Cyrus 0843    Cyrus Audio StreamXa lowres

Upgrades
Zeker zo belangrijk is dat de meeste Cyrus apparaten u de mogelijkheid voor een upgrade bieden: apparatuur uit de 6-serie is op te waarderen naar de 8-serie, en vanuit de 8-serie kunt u omhoog naar de topmodellen uit de X-serie.

Streaming
Sinds 2011 beschikt Cyrus ook over vijf streaming oplossingen die voor elke gebruiker een passend antwoord hebben. De Streamline voor de all-in-one liefhebber, de Stream XP – eventueel up te graden naar de Stream XP Qx – voor de streaming gebruiker die graag met een losse eindversterker werkt, de Stream Xa die als streaming “client” met ingebouwde DAC dient waarop ook andere digitale bronnen aangesloten kunnen worden en tot slot de Stream X voor de gebruiker die alleen een streaming “client” wil gebruiken en toevoegen aan zijn bestaande systeem met aparte DAC en versterking.  Alle vier de streaming oplossingen van Cyrus zijn te bedienen met de Cyrus App die gratis beschikbaar is in de App store.

Pakket
Cyrus maakt een overzichtelijk pakket met onder meer geïntegreerde en losse voor- en eindversterkers, cd-spelers en tuners. Met de aparte PSX-R voeding kunt u de prestaties van de cd-spelers en versterkers op eenvoudige wijze optimaliseren. Prijzen beginnen rond de duizend euro – en getuige de vier “Best Product Of The Year Awards” die Cyrus elk jaar in de wacht weet te slepen, bieden hun producten in elke prijsklasse een uitstekende keuze.

Cyrus Lyric
Eind 2013 heeft Cyrus een all-in-one muziek systeem geïntroduceerd dat dat alle mogelijkheden biedt voor de moderne muziekliefhebber.  Een CD speler, BlueTooth, FM/DAB+ radio, Internet Radio, UPnP Streaming en analoge, digitale en USB ingangen voor de aansluiting van andere producten zoals een platenspeler, een TV of een iPad. De Lyric is er in twee uitvoeringen, Lyric 09 en Lyric 05, waarbij het voornaamste verschil het vermogen van de versterker is, 170W per kanaal versus 80W. In 2014 zal Cyrus ook bijpassend luidsprekers en een subwoofer introduceren.

Lyric, kitchen           Lyric, shelf

Een volledig overzicht van alle Cyrus producten is te vinden in onze Cyrus prijslijst, op de Cyrus website of de speciale Cyrus Lyric website