Skip to main content

Lexicon

lexicon

Ook als u nog nooit van de naam Lexicon hoorde, kent u het product: bij de verreweg meeste cd-opnames, films en radio- en tv-programma’s wordt gebruik gemaakt van Lexicon’s toonaangevende digitale geluidsapparatuur. Zo zette Lexicon de standaard voor professionele digitale galmapparatuur en introduceerde het bedrijf in 1971 ’s werelds eerste digitale processor.

Ook voor u
Pas toen een groeiend aantal liefhebbers Lexicon liet weten dat ze de geluidskwaliteit uit de grote theaters ook thuis wilden kunnen realiseren, zetten de Amerikaanse bouwers een consumentendivisie op. Audiac levert u onder meer de MC14 Home Cinema Processor en de zeven-kanaals modulaire eindversterkers.

Toonaangevend
Al vanaf hun spraakmakende debuut in 1971 is Lexicon toonaangevend in digitale signaalprocessors, met de Logic7 DSP functie als uitstekend voorbeeld: hiermee maakte Lexicon het mogelijk om een tweekanaals stereobron op uitmuntende kwaliteit over zeven kanalen weer te geven. Ook met LIVE weet Lexicon de ogen weer zich op te richten. Dit Lexicon Intelligent Variable Environment is een uniek systeem waarmee de akoestiek van een ruimte digitaal aan elk gewenst doel aangepast kan worden: om er muziek te maken, een feest te geven of uw kinderen te laten spelen.

Lexicon is onderdeel van de Harman Luxury Audio groep. De beschikbare Lexicon producten zijn terug te vinden op de Lexicon prijslijst. Meer technische details zijn te vinden op de Lexicon website.