Skip to main content

Revel

De Amerikaanse Harman High Performance Audio Video groep wilde naast hun topmerken Mark Levinson en Lexicon een even hoogwaardig luidsprekermerk in huis hebben. De meest voor de hand liggende oplossing was om daar een geheel nieuw bedrijf voor in het leven te roepen. Zo kon de vakkennis van een aantal zorgvuldig geselecteerde deskundigen gebundeld worden, met de financiële en technologische ondersteuning van het moederbedrijf op de achtergrond.  Revel was een feit. De eerste luidspreker die het kersverse team lanceerde, was meteen een groot succes.

Revel UltimaMeerkanaals audio
Revel heeft altijd veel aandacht besteed aan het ontwerpen van speakers voor meerkanaals audio. Men ontwikkelde daarvoor een unieke methode om optimale combinaties te maken van de aanwezige kennis van luidsprekerontwerp, de akoestiek van luisterruimtes en de manier  waarop mensen audio ervaren. Het resultaat is een meerkanaals systeem waarbij de luidsprekers niet meer individueel herkenbaar zijn maar als één coherent geheel klinken – zoals audio bedoeld is.

Ultima, Performa en Concerta
De twee belangrijkste series van Revel zijn de Ultima 2 en de in 2013 geïntroduceerde Performa 3 die het klankkarakter en de performance van de aanzienlijk duurdere Ultima 2 voor een groot deel weet te evenaren. Bovendien heeft de Revel Performa 3 serie een volledige ander design gekregen dat uitstekend past in de hedendaagse woonkamer. De Concerta 2 serie completeert sinds begin 2016 het programma met een reeks heel betaalbare vloerstaande, surround- en muurluidsprekers, en de bijzondere B10 subwoofer.

Performa 3 Series

Er zijn fabrikanten die met grote regelmaat een nieuw product introduceren en er zijn fabrikanten waarbij een nieuw product  pas na jaren van schaven en kneden het levenslicht ziet. Simpelweg omdat een nieuw product duidelijk een grote technische en kwalitatieve stap verder moet gaan dan de gevestigde orde. Luidsprekers uit de Revel Performa 3 series zijn hier een goed voorbeeld van waarbij nieuwe technische inzichten en ontwikkelmethoden in de ogen van de ontwerper tot een baanbrekend nieuw product hebben geleid.

Concerta 2 Series

In april 2016 introduceerden wij de nieuwe Concerta 2 series waarmee alle Revel technologie uit Northridge en daarmee haar klankeigenschappen betaalbaar zijn geworden. De bijzondere eigenschappen van deze luidsprekers staan in detail beschreven in ons nieuwsbericht.

Revel In WallArchitectural

Naast de vrijstaande luidsprekers beschikt Revel over een zeer breed assortiment aan inbouw luidsprekers (in-wall en in-ceiling) met overschilderbare grills en diverse instelmogelijkheden die elke ruimte op bijna onzichtbare wijze van hoogwaardig geluid kunnen voorzien.

Een overzicht van alle Revel luidsprekers kunt u vinden op de Revel prijslijst en voor meer (technische) informatie kunt u terecht op onze In Detail pagina of op de Revel Loudspeakers website