Skip to main content

Sonus Faber

Luidspreker design tot absolute kunst verheven met fysieke en muzikale schoonheid tot in het kleinste detail, dat is Sonus Faber ten voeten uit.

 

Als geen ander weet de in Vicenza, Italië gevestigde fabrikant het technische hart van haar luidsprekers in schitterend gestileerde ontwerpen te hullen. Het gebruik van klassieke materialen zoals massief walnoot en leer, gecombineerd met tijdloos vakmanschap, weerspiegelen Sonus Faber’s passie die door elke muziekliefhebber direct gevoeld wordt – nog voordat de eerste noot geklonken heeft.

Sonus Faber luidsprekerlijnen

SONY DSC

De Sonus Faber collectie bestaat uit zes lijnen die beginnen bij een compact paar boekenplank luidsprekers en eindigen bij het vlaggenschip de Aida. De meest betaalbare Sonus Faber luidsprekerlijn is de Principia – oftewel in het italiaans de “eerste”. Daarnaast zijn er de luidsprekers die zich aan elk interieur aanpassen: de compacte Chameleon luidsprekers. Verkrijgbaar in 6 kleuren of wood en afgewerkt met hoogwaardig leer. Zowel de compacte boekenplank luidspreker als de ranke vloerstaander zijn in staan een groots klankbeeld neer te zetten.

Een stapje verder gaat de Venere lijn die met zijn druppelvorm en hoogglans wit, zwart of hout afgewerkte kast zeer fraai en modern oogt.  De prestaties van Venere liegen er niet om en met deze luidsprekers – boekenplank, vloerstaand, surround – biedt Sonus Faber een ongeëvenaarde prijs-kwaliteit verhouding.

sonus-faber-olympicaOp zoek naar een premium luidspreker? Dan kan dat bij Sonus Faber met de in de 2013 geïntroduceerde OLYMPICA lijn.  Niet alleen zeer vrij en gemakkelijk klinkend. Over elk detail is nagedacht.  Een asymmetrische kast die staande geluidsgolven beperkt, een onopvallende bass poort die zowel naar binnen als naar buiten geplaatst kan worden.  Zeer fraaie houten afwerkingen met aluminium en leer op de bovenkant, de chique “snaren grille”  uit de beroemde toplijn…. Vernoemd naar het legendarische theater in Vicenza, met recht.

De ultieme Sonus Faber ervaring? Dat kan natuurlijk ook met de Homage lijn.  Een extreme ervaring in beleving, muzikaliteit en realiteit. Afgewerkt met hoogwaardig hout, “snaren grille” en een mat metalen top, bodemplaat en spikes. De muziek staat niet altijd aan? Geen probleem want de Sonus Faber Homage lijn is een meer dan een hoogwaardige luidspreker, een kunstwerk. Niet aanraken! Alleen maar luisteren (of naar kijken)…

In december 2015 is het nieuwste model uit de Sonus Faber Reference lijn geïntroduceerd: de Il Cremonese, vernoemd naar de legendarische Stradivari viool. De Reference lijn bestaat verder nog uit de Lilium en de Aida. Ultiem materiaal gebruik voor ultiem klinkende luidsprekers. Bekijk de video hieronder voor een indruk van de Lilium die is geboren uit een samenkomst van techniek en design. Voor meer informatie over de technieken gebruikt in de Reference lijn, en zoals deze doorsijpelen in de andere lijnen, kunt u terecht op onze In Detail pagina.

 

 

Sonus Faber 30 jaar

Eind maart 2014 was het de dertigste verjaardag van Sonus Faber. Een geschiedenis van 30 jaar luidsprekerbouw die gevierd wordt met iets speciaals, iets extreems: De Sonus Faber Ex3ma waarvan er maar 30 zijn gemaakt.  Lees hier meer over de Ex3ma.

Een compleet modellen overzicht en de bijbehorende prijzen vindt u op de Sonus Faber prijslijst

Sonus Faber ervaren bij onze dealers of Premium dealers

Voor een beluisteren van deze oogstrelende luidsprekers kunt u terecht bij één van onze Sonus Faber dealers in Nederland, België of Luxemburg.  Luidsprekers uit de OLYMPICA, Homage of Reference lijn zijn exclusief te beluisteren en te verkrijgen bij één onze Sonus Faber Premium dealers.  Uw dealer of Premium dealer naar keuze kunt u vinden via onze dealer locator.