Skip to main content

Wadia Digital

De bouwers van Wadia geloven dat er magie schuilgaat achter de data op uw disks – een magie die ze kunnen openbaren door die data tot in het allerkleinste detail in klank te vertalen, zodat u ten volle kunt genieten van uw favoriete musici. Om de technologie die dat mogelijk maakt te ontwikkelen is jaren onderzoek gedaan, en vooral ook heel intensief geluisterd.

Innovatief
Wadia werd in 1988 opgericht door een groep 3M-ingenieurs die hun kennis wilden inzetten om digitale audio te optimaliseren. Dat de kostprijs in dat proces op een tweede plan kwam, was een bewuste keuze, en Wadia bevindt zich ook zowel klanktechnisch als prijsmatig op het hoogste niveau. Wadia is een innovatief bedrijf dat talloze vondsten op zijn naam zette. Zo ontwikkelden de Wadia-ingenieurs hun eigen, van de tot dan toe gehanteerde standaard afwijkende algoritme: Digimaster. Digimaster zorgt niet alleen voor een optimale decodering maar maakt het ook mogelijk om het volume te controleren. Dat betekent dat u uw cd-speler zonder tussenkomst van een verliesgevende voorversterker op uw eindversterker kunt aansluiten!

Digitale versterking
Alle ervaring die Wadia heeft opgedaan tijdens de ontwikkeling van haar CD spelers en DA converters, heeft zij verder verwerkt in een tweetal digitale versterkers waarin de verliesloze digitale volumeregeling middels het Digimaster principe een sleutelrol speelt. In 2010 kwam de Wadia 151 PowerDAC op de markt die in een zeer compacte behuizing de lastigste luidsprekers feilloos aanstuurt. Begin 2013 werd daar de Intuition 01 aan toegevoegd met zeven digitale ingangen tot 32 bit/ 384 kHz inclusief DSD weergave en twee analoge ingangen.  De Intutiution 01 levert moeiteloos 190 Watt per kanaal aan 8 Ohm luidsprekers en 350 Watt per kanaal aan 4 Ohm luidsprekers.

De nieuwe Wadia 1-serie

Wadia di122 a102 Angle Stacked2014 is het jaar waarin Wadia haar visie op de toekomst heeft laten zien.  Een geheel nieuwe 1-serie met een di122 DSD Decoding Computer (Digitaal Analoog Converter) die elk detail uit een digitaal muziekstuk haalt. De di122 Decoding Computer laat deze details tot leven komen via de 50 Watt per kanaal Wadia a102 stereo eindversterker of zijn eigen hoofdtelefoon uitgang.  De volumeregeling geschiedt volgens Wadia’s historie, volledig verliesvrij.

De nieuwe Wadia 3-serie

In hetzelfde jaar 2014 introduceerde Wadia de nieuwe 3-serie die niet alleen geweldig klinkt maar ook als luxe product in elk huis tot zijn recht zal komen.  De nieuwe 3-serie bestaat uit een di322 (DAC) inclusief ondersteuning van 32bit/384kHz en DSD tot en met DSD256 en , een m330 MediaServer inclusief muziekdiensten als Spotify en Tidal, AirPlay, internet opslag, netwerkopslag etc, een 4oo Watt a340 mono-eindversterker en een 150 Watt per kanaal a315 stereo eindversterker. De video hieronder bevat de aankondiging van de nieuwe 3-serie tijdens de High End in Munchen.

Een volledig overzicht van alle Wadia modellen kun je vinden in de Wadia prijslijst of op de engelstalige website van Wadia Digital