Skip to main content

Wilson Audio

Vrijwel elk luidsprekersysteem comprimeert het geluid in meerdere of minder mate – behalve de high-end systemen van David Wilson. Wilson bouwde zijn eerste luidsprekers omdat hij niet tevreden was met de speakers die hij destijds in zijn studio gebruikte. Van zijn primeur uit 1981, de toen al 28.000 dollar kostende WAMM, verkocht hij bij de introductie al direct twee sets.

product_alexia5

Topstudio’s en liefhebbers
Terwijl de systemen van Wilson bij internationale topstudio’s in hoog aanzien staan, komt het merendeel van de productie toch terecht bij veeleisende muziekliefhebbers en in de ultieme homecinema’s die sommige mensen zich kunnen veroorloven.

Uitgebreid
Wilson Audio brengt een uitgebreid assortiment luidsprekers zoals de WATT Puppy (al jarenlang ’s wereld best verkochte luidspreker in de klasse boven de tienduizend dollar), het WATCH homecinemasysteem en de niet alleen visueel unieke MAXX 3. Het nieuwe vlaggenschip, de Alexandria 2, is de optelsom van alle kennis en ervaring die Wilson in de afgelopen dertig jaar vergaarde.

Sasha W/P
Bij veel specialistische bedrijven vinden de technische innovaties opgedaan bij het topmodel een weg terug in betaalbaarder producten. Wilson Audio is daar geen uitzondering op, getuige de Sasha W/P. Deze opvolger van de Watt Puppy is uitgerust met van de Alexandria 2 afgeleide filtertechnieken, kastconstructies en drivers. De twaalflaags finish en de hardstalen spikes zijn ook bij dit systeem de stille getuigen van Wilson’s spreekwoordelijke perfectie.

Maar ook de Sasha is in 2014 opgevolgd door de Sasha Series 2 waarbij met name de tweeter en midrange range verder zijn verbeterd en afgeleid van de Alexia.  Met de Coherent Synergy tweeter, de nieuwe midrange en het groter aantal instelmogelijkheden van de “kop”  brengt de Sasha Series 2 je weer dichter bij een echte live beleving.