Skip to main content

Wilson Audio

Vrijwel elk luidsprekersysteem comprimeert het geluid in meerdere of minder mate – behalve de high-end systemen van David Wilson. Wilson bouwde zijn eerste luidsprekers omdat hij niet tevreden was met de speakers die hij destijds in zijn studio gebruikte. Van zijn primeur uit 1981, de toen al 28.000 dollar kostende WAMM, verkocht hij bij de introductie al direct twee sets.

product_alexia5

Topstudio’s en liefhebbers
Terwijl de systemen van Wilson bij internationale topstudio’s in hoog aanzien staan, komt het merendeel van de productie toch terecht bij veeleisende muziekliefhebbers en in de ultieme homecinema’s die sommige mensen zich kunnen veroorloven.

Uitgebreid
Wilson Audio brengt een uitgebreid assortiment luidsprekers zoals de wereldberoemde WATT Puppy die later omgedoopt werd tot de Sasha maar wij in feite luisteren naar de 10e telg uit de WATT Puppy reeks. Onder de WATT Puppy is de Sabrina en de Duette te vinden, daarboven de Alexia, Alexx en het vlaggenschip, de Alexandria XLF. De Alexandria XLF is de optelsom van alle kennis en ervaring die Wilson in de afgelopen dertig jaar vergaarde.

Sasha W/P
Bij veel specialistische bedrijven vinden de technische innovaties opgedaan bij het topmodel een weg terug in betaalbaarder producten. Wilson Audio is daar geen uitzondering op, getuige de Sasha W/P. Deze opvolger van de Watt Puppy is uitgerust met van de Alexandria afgeleide filtertechnieken, kastconstructies en drivers. De twaalflaags finish en de hardstalen spikes zijn ook bij dit systeem de stille getuigen van Wilson’s spreekwoordelijke perfectie.

De Sasha is in 2014 opgevolgd door de Sasha Series 2 waarbij met name de tweeter en midrange range verder zijn verbeterd en afgeleid van de Alexia.  Met de Coherent Synergy tweeter, de nieuwe midrange en het groter aantal instelmogelijkheden van de “kop”  brengt de Sasha Series 2 je weer dichter bij een echte live beleving.

Nieuw in 2016

Na de introductie van de Alexia in 2013 heeft Wilson Audio geleidelijk haar nieuwe midrange en tweeter (Coherent Synergy) doorgevoerd in de opvolgers van al haar luidsprekers.  In de zomer van 2016 is daar als laatste telg de Yvette aan toegevoegd die vanaf het najaar 2016 in de Benelux beschikbaar zal zijn.

Meer (technische) informatie over de Wilson Audio luidsprekers is te vinden op de Wilson Audio website.